Gezonde Wolleween Snackschotel 2023

Gezonde Wolleween Snackschotel 2023

Gezonde Wolleween Snackschotel 2023 

Maak Wolleween leuk, eng en veilig met deze gezonde Wolleween snackschotel die helemaal zelfgemaakt, veganistisch en glutenvrij is. Deze Doe-het-zelf traktaties en snacks zijn perfect voor de griezelige Wolleween.

Ik hoop dat je geniet van deze opsomming van gezonde Wolleween-traktaties.

Deze schattige traktaties zijn geweldig voor Wolleween- en herfstfeesten en ......., plus ideeën voor trick-or-treaters. Maak ze voor een familiefeestje of gewoon voor jou en je kinderen.

Ik heb geprobeerd allergievriendelijke opties op te nemen, allemaal met echte ingrediënten. Wat je ook kiest, ik hoop dat je een gezond, veilig en gelukkig Wolleween hebt!

Ingrediënten:

• 3 bananen
• 5 selderijstengels
• 2 groene appels
• 4 mandarijnen
• 1/4 kopje pindakaas
• Halloween gummies
• 1 pakje Halloweensnoepjes

undefined

Heksenvingerkoekjes

Ghouls, goblins en heksen naar voren, alsjeblieft! Het griezeltijdperk is aangebroken, en dat vieren we in stijl met deze griezelig lekkere heksenvingerkoekjes. Een heksenvingerkoekje is precies hoe het klinkt: een zandkoekje in de vorm van een afgehakte vinger, versierd met een amandelnagel en een beetje bloedrode jam.

Voor wat extra textuur en smaak voegde ik gehakte pistachenoten toe. Het blijkt dat stukjes pistache ook prima zijn voor heksenwratten. Dit recept vergt een beetje moeite en wat vriestijd, maar het is de moeite waard. De afgewerkte koekjes zorgen voor een gruwelijk, opvallend tafelstuk, maar deze koekjes zijn niet alleen maar flitsend. Ze zijn nootachtig, zacht en perfect zoet.

Om ze er als echte vingers uit te laten zien, moet je het koelen van het deeg niet overslaan! Dit is de meest cruciale stap voor het bakken van gevormde zandkoekjes. Door het deeg vrieskoud te maken, zal de boter in het deeg langzaam smelten in de hete oven, waardoor het deeg zijn vorm behoudt in plaats van uit te spreiden. Koud deeg is ook gemakkelijker te vormen en te versieren.

Notenvrij huishouden? Sla de pistachenoten en walnoten over en gebruik in plaats daarvan grote kokosschilfers om monstervingers te maken.

Je kunt het deeg tot 2 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren, of tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Bewaar de gebakken koekjes in een luchtdichte bak in platte lagen, gescheiden door perkamentpapier, op kamertemperatuur tot 3 dagen.

Ingrediënten

•  1 1/4 c. (142 g.) poedersuiker
•  1 c. (2 stokken) ongezouten boter, verzacht
•  1 groot ei 1 theelepel amandelextract
•  1 theelepel puur vanille-extract
•  5 tot 6 druppels groene voedselkleurstof
•  2 3/4 c. (330 g.) bloem voor alle doeleinden
•  1 theelepel koosjer zout
•  1/2 c. fijngehakte pistachenoten (ongeveer 70 g.), plus meer voor de versiering
3/4 c. gesneden amandelen (ongeveer 85 g.)
1/2 c. (135 g.) kersen-, aardbeien- of frambozenjam

Koken Aanwijzingen

Stap 1

Klop in de grote kom van een standmixer met gardehulpstuk (of in een grote kom met een elektrische mixer) op gemiddelde snelheid de poedersuiker en de boter tot ze bleek en luchtig zijn, ongeveer 2 minuten. Voeg het ei toe en blijf kloppen tot het is opgenomen en luchtig is, nog ongeveer 1 minuut. Voeg amandelextract, vanille-extract en voedselkleurstof toe en klop tot het gecombineerd is.

Stap 2

Klop in een kleine kom de bloem en het zout door elkaar. Voeg toe aan het botermengsel en klop op lage snelheid tot het net gecombineerd is. Spatel de pistachenoten erdoor. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem minstens 30 minuten of maximaal 2 dagen in de koelkast.

Stap 3

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Haal een kwart van het deeg uit de koelkast en verdeel het in 12 tot 13 balletjes van 1 eetlepel. Rol elk balletje tussen uw handpalmen tot het een vingervorm begint te vormen, ongeveer 3"-bij-1/2", of de lengte van uw pink maar iets dunner. Schik de blokjes op het voorbereide blad en druk in elk blokje een amandelschijfje, waar de nagel van een vinger zou zitten. Knijp voorzichtig in het deeg net onder de amandel en halverwege de stam om een knokkel te maken. Snijd met een scherp mes horizontale lijnen van verschillende lengte in de knokkel. Plaats 1 of 2 stukjes pistache in de vinger om wratten te maken. Herhaal dit met de rest van het deeg. Vries 30 minuten in.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 375°. Bak, halverwege de bakplaat draaiend van voor naar achter, tot de randen stevig zijn en de bovenkant van de koekjes droog is, 7 tot 9 minuten. Laat iets afkoelen.

Stap 5

Til de amandelkoekjes voorzichtig op. Doe een heel klein beetje jam op het topje van de vinger en plaats de amandelnagel terug. Smeer de jam op de onderkant van elke vinger. Laat de koekjes volledig afkoelen.