user_mobilelogo
leefgroep2
 

Dag iedereen,

Wij zijn de Bezige Bijtjes. Zit je in het 1ste of het 2de  leerjaar, dan hoor je erbij!

Onze dag beginnen we samen in de kring. Dan bespreken we de kalender, het weer en de daglijn. Wanneer wij ons kringding (boekenwurm, wereldreiziger, expert, natuurkenner,kunstkenner of grafiekgeek) hebben voorbereid, mogen wij ook dit brengen in de kring. Zo zijn onze kringen zeer gevarieerd en heel interessant. Daarnaast houden we ook wel eens een Franse kring, een filosofeerkring en op vrijdag telkens een gevoelskring.


Daarna splitsen wij ons op voor rekenen en taal.

  • Wij, de kindjes van het eerste leerjaar leren lezen, schrijven en rekenen samen met Twiggy. Veelal gebeurt dit klassikaal en op een speelse en beweeglijke manier maar waar het kan, tonen wij ook hoe flink wij zelfstandig kunnen werken.
  • Wanneer we in het tweede leerjaar zitten krijgen we ook nog klassikaal les, maar is het de bedoeling om meer en meer zelfstandig aan de slag te kunnen, aangezien wij al eenvoudige opdrachten kunnen lezen en begrijpen. Wij krijgen dan een weekplanning en een map met onze werkblaadjes. Op het einde van de week moeten wij proberen deze planning af te hebben. Laura helpt de leerlingen hierin groeien.

In de namiddag doen we aan project. We kiezen zelf (door stemming) waarover we gaan leren. We stellen onze vragen, we zoeken op, we ontdekken, we ondervinden, we houden voordrachten, doen aan muzische vorming, we knutselen of we gaan op uitstap.

Om de 2 weken gaan we zwemmen. De andere week gaan we turnen met Barbara.

Het is heel belangrijk dat wij ons goed voelen op school. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan de Stad van Axen en Groeimindset. Wij leren conflicten op te lossen of onze gevoelens te uiten met de dieren van Axenland en samen met Fixie en Growie groeien wij in ons leerproces.

Wil je eens een kijkje komen nemen in onze leefgroep? Je bent altijd welkom!

Groetjes,
de Bezige Bijtjes

leefgroep1leefgroep3 leefgroep4

Contact details

Naam: Mariet Serrien

Adres: Zandstraat 26b   9120 Haasdonk

email: directie@leefschooldewollewei.be

Tel : 03 775 88 34