user_mobilelogo
leefgroep2
 
Dag iedereen,

Wij zijn de bezige bijtjes. Wij zitten in het 1’ste  en 2’de leerjaar.

Wij beginnen onze dag samen in de kring. Wij bespreken de kalender, het weer en doen een actuaronde. Wij houden ook nog verschillende kringen: de vertelkring, de muzische kring, de filosofeerkring, de gevoelskring en de Franse kring met Pistache en Vanille onze Franse muizen.

Daarna splitsen wij ons op voor rekenen en taal. Wij, de kindjes van het eerste leerjaar leren klassikaal lezen, rekenen en schrijven samen met Inès. Wanneer we in het tweede leerjaar zitten leren wij zelfstandig werken en doen  wij fichewerk .Wij worden begeleid door Mariet die ons helpt wanneer we vraagjes hebben. We krijgen een weekplanning en een map met onze werkblaadjes. Op het einde van de week moeten wij proberen deze planning af te hebben.

In de namiddag doen we aan project. We kiezen zelf (door stemming) waarover we gaan leren. We stellen onze vragen, we zoeken op, we ontdekken, we ondervinden, we houden voordrachten,we knutselen  of we gaan op uitstap.

Om de 2 weken gaan we zwemmen. De andere week gaan we turnen met juf Linn.

Het is heel belangrijk dat wij ons goed voelen op school. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan de stad van Axen.  Wij leren conflicten op te lossen of ons gevoelens te uiten met de dieren van Axenland.

Wil je eens een kijkje komen nemen in onze leefgroep? Je bent altijd welkom!

groetjes,
de bezige bijtjes
leefgroep1leefgroep3

Contact details

Naam: Mariet Serrien

Adres: Zandstraat 26b   9120 Haasdonk

email: directie@leefschooldewollewei.be

Tel : 03 775 88 34

Gsm: 0476 326 915