user_mobilelogo

leefgroep3

 
 

Hallo!


Wij zijn de snelle sprinkhanen. Wij zitten in het 3de en 4de leerjaar.


Elke dag starten wij gezamenlijk in de kring. Wij bespreken de kalender, het weer en de actua. Wij houden ook nog verschillende kringen: afhankelijk  van de planning werken we met kringdingen : deze zijn wereldreiziger, boekenwurm, expert, natuurkenner, graphic geek en kunstkenner. Naast de kringdingen kunnen de kinderen ook nog wel vertellen over hun weekend, iets tonen of iets rond actua brengen, er is ook een axenkring en af en toe een filosofeerkring.


Daarna splitsen wij op voor fichewerk ( taal, wiskunde en spelling) De kinderen van het 3de leerjaar worden begeleid door Melissa en de kinderen van het 4de leerjaar door Mee Hwa. Wij kunnen zelfstandig werken en de begeleidsters helpen ons als we vragen hebben. Wij krijgen een weekplanning en op het einde van de week moeten wij ervoor zorgen dat alle fiches/werkblaadjes gemaakt zijn.


In de namiddag doen we aan project. We kiezen zelf (door stemming) waarover we gaan leren. We stellen onze vragen, we zoeken op, we ontdekken, we ondervinden, we houden voordrachten,we knutselen  of we gaan op uitstap.


Om de 2 weken gaan we zwemmen. De andere week gaan we turnen met juf Barbara.


De kinderen van het 3de leerjaar leren spelenderwijs Frans met Pistache.  Als we in het 4de leerjaar zitten, krijgen we 2 keer op de week Frans met het werkboek Quartier Etoile.


Het is heel belangrijk dat wij ons goed voelen op school. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan de stad van Axen.  Wij leren conflicten op te lossen of ons gevoelens te uiten met de dieren van Axenland.


Wil je eens een kijkje komen nemen in onze leefgroep? Je bent altijd welkom!


Groetjes,


de sprinkhanen

 
leefgroep1  leefgroep2 leefgroep4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact details

Naam: Mariet Serrien

Adres: Zandstraat 26b   9120 Haasdonk

email: directie@leefschooldewollewei.be

Tel : 03 775 88 34