user_mobilelogo
leefgroep4Hallo!
 
Wij zijn de Vlijtige Vlinders. Wij zitten in het 5e en 6e leerjaar.
 
Als oudsten van Leefschool de Wollewei beginnen wij ons stilletjes aan voor te bereiden op de grote overstap naar de middelbare school. Om hier een doordachte keuze te kunnen maken, worden wij begeleid door Oona en Linn.
 
’s Morgens starten wij met een actuakring, waarbij ook de kalender en het weer in het Frans uitgediept worden. Daarna richten we ons voornamelijk op het zelfstandig leren plannen van ons fichewerk. We krijgen een uitgebreide planning aangeboden, waarmee we individueel of in groep aan de slag kunnen. Zo bepalen we ons eigen werktempo, dat nauwkeurig opgevolgd wordt door de begeleidsters. Hebben we nood aan extra uitleg, dan kunnen we steeds bij hen terecht. Maar ook wanneer er nood is aan extra uitdaging, zijn er aangepaste mogelijkheden voor handen. Zo blijft leren leuk voor iedereen!
Niet enkel de planning, maar ook ons leerproces nemen wij in eigen handen. We gaan onderzoekend en ontdekkend op verkenning om tot nieuwe inzichten te komen in de leerstof. Op deze manier is de motivatie groter om zelf aan de slag te gaan en geconcentreerd door te werken.
 
Aan de hand van een stemmingsronde bepalen we onze gezamenlijke projecten, waaraan we in de namiddag kunnen werken. Er wordt veel opzoekwerk gedaan in verschillende bronnen (boeken, kranten, internet, …) aan de hand van vooraf bepaalde vragen en doelen. Bij het afronden van ons project stellen we ons deel voor aan de groep. Hiervoor maken we gebruik van verschillende presentatiesoftware, media en ICT-toepassingen. Uiteraard vinden we het ook nog steeds leuk om af en toe te knutselen rond een thema, of een liedje te zingen op het forum om onze nieuw verworven kennis te delen.
 
Als “groten” van de school geven wij graag het goede voorbeeld. We leerden de axendieren goed kennen doorheen de jaren, zodat we verschillende karaktereigenschappen op een correcte manier kunnen benoemen. Dit helpt ons bij het oplossen van ruzietjes binnen en buiten onze leefgroep. We vinden het belangrijk dat wij het goed kunnen vinden met elkaar en dat iedereen zich goed voelt op onze school. Weten dat communicatie hierbij erg belangrijk is en dat we moeten kunnen luisteren naar de mening van anderen, zonder hierbij onze kritische houding te verliezen, is wat ons sterk maakt in onze sociale omgang.
 
Heb jij ook zin om actief te komen leren in onze leefgroep? Kom dan zeker eens een kijkje nemen!
 
Tot dan,
 
De Vlijtige Vlinders
 
leefgroep1leefgroep2leefgroep3

Contact details

Naam: Mariet Serrien

Adres: Zandstraat 26b   9120 Haasdonk

email: directie@leefschooldewollewei.be

Tel : 03 775 88 34